Статті засновника і головного редактора Я.А. Берегового присвячені створеному нами науковому напрямку духовного і молекулярно-генетичного оздоровлення людини і довкілля

ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ ЗІБРАННЯ З НАГОДИ 15-РІЧЧЯ ЖУРНАЛУ «ПЕДАГОГІКА ТОЛЕРАНТНОСТІ»

ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ ЗІБРАННЯ З НАГОДИ 15-РІЧЧЯ ЖУРНАЛУ «ПЕДАГОГІКА ТОЛЕРАНТНОСТІ»,
ПРИСВЯЧЕНОГО МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ТОЛЕРАНТНОСТІ,
ДО ПРЕЗИДЕНТА, ВЕРХОВНОЇ РАДИ, УРЯДУ,
ГРОМАДСЬКОСТІ УКРАЇНИ

 ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ ЗІБРАННЯ З НАГОДИ 15-РІЧЧЯ ЖУРНАЛУ «ПЕДАГОГІКА ТОЛЕРАНТНОСТІ»

ЗВЕРТАЄМОСЬ ДО ВАС З ПРИВОДУ НАЙБОЛЮЧІШИХ, ДОЛЕНОСНИХ ДЛЯ НАШОЇ ВІТЧИЗНИ ПРОБЛЕМ.

 

ЗДОРОВ’Я, НАВЧАЛЬНО-ТРУДОВІ ПРАВА ДІТЕЙ

Неповнолітні школярі вже з 6 років мають нині щоденну двозмінну працю (шкільні уроки + домашні завдання) тривалістю до 7-8 годин в молодших і до 10-11 в старших класах без повноцінних вихідних, сну і відпочинку.

В результаті школа являє собою фабрику, що тотально перемелює, нищить здоров’я дітей, а відтак і здоров’я дорослих, народу, які з дітей зростають.

Статистика свідчить: якщо до 1 класу поступає переважна більшість здорових дітей, то серед шкільних випускників залишається здорових лише 2-4 %, а решта має цілий букет важких, зумовлених школою хвороб. За станом скаліченого школою здоров’я більшість юнаків нездатні служити в армії, а дівчата в дорослому віці – нормально народжувати дітей.

В той же час давно відомі, напрочуд ефективні методи навчання дозволяють дітям незрівнянно швидше і краще засвоювати знання, дозволяють звільнити їх від домашніх завдань – другої трудової зміни, та значно скоротити першу, шкільну, на якій і завершувати трудовий день, подібно тому, як це відбувається у дорослих на всіх без винятку різновидах виробництв чи установ. Однак впродовж десятиліть вони не можуть пробитись в масову шкільну практику, яка не має на те потреби, стимулів. Їх використовують лише окремі педагоги, школи, але це не міняє в цілому трагічну картину.

Здоров’я, трудові права дорослих захищає Кодекс Законів про працю, який на школярів не розповсюджується, і вони залишаються законодавчо беззахисними.

Щоб врятувати дитяче здоров’я, тобто здоров’я нації, Верховна Рада повинна терміново розробити і запровадити Навчально-трудове законодавство, яке й захистить здоров’я, трудові права наших і Ваших дітей.

 

ВІКОВА СЕГРЕГАЦІЯ

Вона зводиться до того, що у новітні часи, вперше в історії, дітей і молодь жорстоко розділили на 22 ізольовані одна від одної і від дорослих одновікові групи, де на 10, 20, 30 дітей приходиться один дорослий (переважно жінка) і де вони проводять переважну частину свого життя:

–          1 пологового будинку;

–          1 ясельна;

–          3 дитсадкові;

–          10-12 шкільних класів і 5 вузівських курсів.

В той же час постійно зменшується не те що будь-яка сумісна діяльність дітей з батьками, а навіть їх щоденні контакти.

Скільки існує, людство ще ніколи не вирощувало підростаючі покоління у такий антиприродний, варварський, сегрегований спосіб.

Вікова сегрегація вщент зруйнувала традиційний і єдино можливий уклад, спосіб народного життя, коли жінки народжували дітей вдома, в сімейному оточенні, годували немовлят виключно своїм молоком. Коли з перших днів життя діти зростали на руках матері, на колінах батька, у різновіковому середовищі братів, сестер, тіток, дядьків, дідусів і бабусь.

З ранніх літ діти долучались до справ, турбот дорослих, до сумісної з ними праці, відпочинку, свят і завдяки цьому з молодих нігтів всотували досвід, звичаї, культуру, віру старших поколінь, свого народу і виростали повноцінними людьми.

Наслідки вікової сегрегації воістину жахливі: деформуються характер, свідомість, поведінка дітей і молоді, взаємини між різними віковими поколіннями, зростають аморальність, злоба, ненависть, злочинність і т.п., і т.п.

Одним з головних наслідків вікової сегрегації є масові розлучення, розвал сім’ї. Однак фахівці сімейних справ не звертають на це увагу, нічого про це не знають.

У нас вікова сегрегація мало відома, про неї мало що знають навіть освітяни, науковці, соціологи, громадські діячі, ЗМІ,не кажучи вже про владу. Це наша біда і її потрібно долати. Нам належить у стислі строки розробити загальнодержавну Програму подолання вікової сегрегації і долати її, як це роблять в інших країнах.

 

Духовно-моральний занепад

В роки незалежності могутня мафія негідників насаджає в Україні глибоку, небачену в її історії духовно-моральну кризу, розтліває дітей, молодь, дорослих, зводить нанівець виховні зусилля сім’ї, школи, системи освіти, церкви, суспільства, завзято нищить найголовніші, основоположні людські якості – сором, совість, честь, правду, справедливість, співчуття, братерство. Натомість бал правлять брехня, підлота, казнокради, олігархи, злочинці, жлоби.

З цієї причини у 2004 році вибухла всенародна духовно-моральна Помаранчева Революція, яка вразила весь світ своєю толерантністю. Без найменшого насильства вона скинула, розігнала цю злочинну мафію. Однак ідеї, вимоги цієї Революції не були втілені в життя країни і це дало змогу знову відродитись і набрати сили отій мафії.

Геніальний педагог і мислитель Ян Амос Коменський раз і назавжди сказав: «Итак, если мы желаем, чтобы были хорошо благоустроены и процветали церкви, государства и хозяйства, прежде всего упорядочим школы и дадим им расцвести, чтобы они стали истинными и живыми мастерскими людей и рассадниками для церквей, государств и хозяйств. Так достигнем мы нашей цели. По-иному – никогда!». Виходячи з цього заповіту Коменського для всього людства, Україна або зосередить всі свої помисли, сили, ресурси на школі, освіті тобто на вихованні дітей, молоді, дорослих, або застосує диктатуру совісті, моралі і здолає духовно-моральну кризу, або втратить найменші надії на краще сьогодення і майбутнє.

–          Виховання або погибель! – ніякого іншого вибору у неї не залишилось.

 

ЛІКИ ВІД РАКУ, СНІДу, ТУБЕРКУЛЬОЗУ, ГРИПУ, ВІРУСНИХ ХВОРОБ

Україна єдина у світі має ліки, які ефективно лікують ці найважчі хвороби.

Це ліки геніального вітчизняного вченого, номінанта Нобелівської премії 2004 р., професора Анатолія Івановича Потопальського.

Проблема лише в тому, що Міністерство охорони здоров’я впродовж десятиліть ретельно «охороняє» хворих від цих ліків, щоб вони безперешкодно помирали.

Вважаємо це жахливим злочином проти нашого народу і людства і вимагаємо негайно притягти до кримінальної відповідальності і суворо покарати винних медичних чиновників.

Також вимагаємо налагодити масове виробництво і застосування ліків
А.І. Потопальського, створити належні умови для його науково-практичної діяльності та присвоїти йому звання Герой України.

05.02.2009 р. в Будинку вчених відбулись Всеукраїнські громадські слухання про стан впровадження досягнень А.І. Потопальського.

Їх учасники були у захваті від цих досягнень і одностайно підписали звернення до Президента України В. Ющенка про присвоєння вченому звання Герой України. Однак він на нього не відреагував, хоча його представник приймав участь у слуханнях, теж був у захваті і підписав звернення.

Свого часу він неодноразово і прилюдно обіцяв задовольнити чисельні звернення про присвоєння цього ж звання видатному вітчизняному педагогу О.А.Захаренку.

А ще 24.10.2002 р. Верховна Рада України прийняла Постанову № 210-IV, в якій рекомендувала Президенту Л.Кучмі присвоїти педагогу це звання.

Однак обидва цього не зробили, хоча присвоювали його і деяким недостойним, а то й негідникам.

Але ж це їхня ганьба!…і наша!

 

КИЇВ. БУДИНОК ВЧИТЕЛЯ

16.11.2012 р.

“Педагогіка толерантності №3-4 2012 рік”

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *